VESEBETEGEK DIÉTÁJA: SZEMÉLYRE SZABVA, SZAKÉRTŐK SEGÍTSÉGÉVEL

Orvos és dietetikus specialisták által összeállított menük és étrendek vesebetegeknek: az ALSAD recept-és menütára segítséget nyújt a változatos, egészséges napi étrend kialakításában.

ALSAD Tudástár: speciális diéták és menük vesebetegeknek

Az ALSAD fejlesztésében közreműködő vese-specialista dietetikusok és orvosok számos értékes tartalmat töltöttek fel kifejezetten vesebetegek számára. Ezek egyik része a kifejezetten vesebetegeknek ajánlott receptek tárháza, és az ezekből összeállított menük, a másik része pedig azon orvosi, felvilágosító tartalom, amely a Tudástár és a Tartalomajánló rendszer segítségével jut el a vesebeteg felhasználóhoz.

A vesebetegeknek összeállított menük sokfélék: vannak energiagazdag és energiaszegény menük, vannak speciális étrendek azoknak, akik vesebetegségük mellett diabetesszel is élnek, vagy olyan, amelyet kifejezetten nátriumszegény étrendet követő felhasználó számára állított össze a dietetikus. Az eltérő kalóriatartalmú étrendek sokféle felhasználó igényeire készültek nagy változatossággal, de ezeket tovább lehet „finomhangolni” egyéni ízlésünk, esetleges étel-intoleranciánk ismeretében. A legegyszerűbb, ha a rendszer által számunkra előszűrt, dietetikus által feltöltött diétát (amely a leginkább megfelelő lehet számunkra) klónozzuk, majd saját ízlésünk, esetleg speciális igényeink alapján alakítjuk és bővítjük.

Lipcsei János / Lajkó Éva

2020.11.02.

EHETŐ VÍZ

EHETŐ VÍZ

A kánikula idején különösen, de az év minden további napján is fontos odafigyelnünk a szervezetünk...

read more
Share This